Embedded Systems

Embedded Systems ?

Embedded systems in het Nederlands ook wel een ingebed of geïntegreerd systeem is een systeem dat bestaat uit hardware en software, en welke voornamelijk voorkomt in apparaten

Enkele voorbeelden van embedded systems.

+ mobiele telefoon
+ kopieer machines
+ robots
+ fototoestel
+ film camera
+ wasmachine

Embedded Systems worden vaak gebruik vanwege hun veiligheid, levensduur en mogelijkheden. Ook is het zo dat embedded systems kunnen worden geupdate, door nieuwe software te downloaden / plaatsen. In een embedded system zit zoals in een computer ook een soort processor, alleen meestal sluit je op een embedded system geen toetsenbord aan. Maar krijgt hij aan de hand van sensoren gegevens binnen waarna hij actie onderneemt. ( bijv. druksensor, temperatuursensor, luchtvochtigheid, druk, enz. )

Een ander groot voordeel van een embedded system ten opzichte van een normale pc / computer is het stroomverbruik. Een embedded system, is door zijn beperkte omvang aan mogelijkheden ook een stuk zuiniger. Dit omdat een embedded system specifiek voor 1 doel word gebouwd. Het hoeft dus niet net zoals een computer te zijn dat je er spelletjes op kan installeren. ( behalve natuurlijk een een spelcomputer wat in feite ook een embedded system is ).

hoofdeigenschappen van een embedded system zijn:

+ Zuinig
+ betrouwbaar / veilig
+ lange levensduur
+ onopvallend