Netwerkbeheer

Bedrijven met een volwassen IT-omgeving beschikken over desktops, servers, laptops, tablets en smartphones die vaak allemaal via het bedrijfsnetwerk met elkaar zijn verbonden. Dat kan een bekabeld netwerk zijn, maar ook een draadloos netwerk.

Het netwerk bestaat uit meer dan kabels. Routers, switches en hubs maken er onderdeel van uit. Dit zijn de verkeersregelinstallaties. Sommige spelen alleen een rol binnen het bedrijfsnetwerk, andere zorgen voor de verbinding met de buitenwereld. Dat moet veilig gebeuren.

Computer-Guy wil u het netwerkbeheer uit handen nemen en zorgen dat medewerkers altijd via het netwerk met elkaar, klanten, en partners in contact staan op een snelle, veilige en robuuste manier.

Draadloos netwerk

Dat geldt niet alleen voor het bekabelde netwerk, maar ook voor de draadloze netwerken. Hier is het van belang om te weten op welke plek de zogenoemde access points moeten worden geplaatst om zo efficiƫnt mogelijk het netwerk in te richten. Het is ook van belang om het netwerk in verschillende delen in te richten; voor bepaalde groepen medewerkers, voor gasten. Gescheiden van elkaar, zodat er geen gegevens in verkeerde handen terecht kunnen komen.

Computer-Guy kan u adviseren over de juiste inrichting van het draadloze netwerk. En natuurlijk nemen wij het beheer ervan op onze schouders. Wij zijn erin gespecialiseerd en volgen de ontwikkelingen op de voet.